Uurwerkreparatie

De klokken die ik repareer, zijn bijna altijd "emotionele klokken" en in de afgelopen jaren heb ik veel leuke verhalen gehoord over klokken in de familie. De klokken hebben vaak niet veel geldwaarde, maar ik vind het een uitdaging om juist deze familieklokken weer tikkend te krijgen voor de eigenaren.

Ieder uurwerk wordt totaal gedemonteerd en ontvet en – waar nodig - worden de taplagers vervangen (verbussen) of de tandwielen hersteld en als een veer gunstig gebroken is, wordt de veer een stukje ingekort. Daarna wordt het uurwerk opnieuw gemonteerd, afgesteld en teruggeplaatst in de ombouw. Vervolgens wordt de klok enige dagen bij mij thuis voor controle opgehangen of neergezet en pas als ik tevreden ben, krijgt de eigenaar hiervan bericht.

Als er onderdelen besteld moeten worden voor het herstel van het uurwerk (niet inbegrepen in het reparatiebedrag), doe ik dat vooraf in overleg met u. Het komt echter gelukkig vrij zelden voor. Een voorwaarde voor reparatie is dat een uurwerk compleet is; ik neem geen reparaties aan van uurwerken die niet volledig zijn. 

Verder voer ik geen restauraties uit aan de ombouw van de klok. Horloges, jaarpendules, elektrische klokken, (echte scheepsklok),koekkoeksklok,(echte) Friese klokken (met één gewicht) en Schwarzwalders met een hout uurwerk, als de opwindstiften naar elkaar toe worden opgewonden. Worden niet door mij gerepareerd. Als u niet weet wat voor klok u heeft, kunt u natuurlijk altijd even contact met mij opnemen.
Klokken die boven de waarden van 500 euro zijn geschat worden niet door mij gerepareerd.

De reparaties vinden plaats in Delft, waar u de klok zelf kunt brengen en na reparatie weer kunt ophalen, maar desgewenst kan ik de klok ook bij u thuis ophalen, terugbrengen, plaatsen en/of ophangen
Heeft u nog vragen; vult u dan het contactformulier in en u krijgt hierna zo snel mogelijk antwoord van mij of bel met 06-83345969 of cursusuurwerkreparatie@gmail.com Geen WatsApp of andere media gebruiken. Geef daar geen andwoord op.